ESCAPE AMBULANTNA OSKRBA

Escape ambulantna oskrba je strnjen zdravstveni tretma (postopek, zdravljenje), ki ponuja diskretno in osebno oskrbo/zdravljenje za posameznike odvisne od opiatov, ki bi radi premagali svojo odvisnost od »dnevnih doz«. Inovativni detoksikacijski in ambulantni programi, ki pacienta nenehno spremljajo, so posebno primerni za socialno integrirane odvisnike. Ponujamo hitro in udobno odrešitev/ozdravljenje od opiatov – detoksikacijsko zdravljenje/tretma za heroinske in metadonske odvisnike (ter tudi od ostalih opiatov) na zelo diskreten in individualen način.

Očiščevalni detoksikacijski protokol temelji na najnovejši medicinski tehnologiji, ki omogoča neposredno stimulacijo možganov in njihove sposobnosti proizvajanja lastnih endogenih opiatov – endorfinov. (Ne gre za nasilno/invazivno metodo, saj ne vključuje uporabe anestezije ali intenzivne nege). Ugotovitve naših raziskav na nevrofizioloških vzorcih detoksikacije in okrevanja se izpopolnjujejo, z namenom da bi prinesli tem boljše rezultate pri osvobajanju od opiatov. Očiščevalni detoksikacijski protokol zmanjšuje očiščevalne simptome na sprejemljiv nivo, saj pacientu, v času izvajanja kratkega detoksikacijskega postopka, omogoča pogosto spanje. Poleg tega je čas okrevanja močno zmanjšan; če se na primer detoksikacija prične v ponedeljek, se lahko posameznik v razmeroma dobrem stanju že v petek vrne domov.

Escape: očiščevalna metoda je uspešna in cenovno ugodna. Celotna cena očiščevalnega tretmana, z vključenimi stroški bivanja petih dni v našem centru, znaša 1800 EUR.